Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı terk etmelerini katkısızlar.

Yangın kapıları özel tesisat gerektirir Yangın kapısına ağırlıklan donanımlar da yangına dayanıklı olmalıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kesilme adetsı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde anayasa olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın bapsı montaj personellerimiz Yangın bapsı montajı teknikleri dair sürekli eğitimlere basıcı tutularak teorik detayları vüruttirilmekte yapılan montajlar Yangın kapısı montaj teknikleri ve denetçi eğitimi sertifikası bulunan fen personellerimiz tarafından arama edilmektedir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da mukannen standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari örgüsı başta olmak üzere tasarruf amacına ve kullanan isim adetsına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda biröte insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu aldatmaışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangınlar çabucak yayılabilir ve insanoğluın hızlı bir şekilde binayı bırakma etmelerini Yapı yüreki yangın merdivenleri, insanların binadan emniyetli bir şekilde çıkmalarını sağlar ve evgin gidiş tahliyesini kolaylaştırır.

CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Kozmos Şenlik'in canlı yayında açıkladığı ehlihibre raporuyla müntesip detayları paylaştı. Faciada ömürını yitiren 29 kişinin ardından, detaylı istifhamşturmanın tarafı rabıta bilirkişiler bile araştırmalarda bulunmuştu.

Ancak, yangın kapısı vandözları ortada fiyat farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, yarar fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, ötekiler faik fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı genellikle 60 dakika, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini bile tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin imkansız olmasına sebep olacaktır.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat vesair kapı imalatları kabilinden değildir. yangın kapısı özen edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken özen edilmesi gereken en önemli unsur ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin evinsiza düşmesidir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yaraşıklı olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page